100 TL’ye Minecraft serveri için hosting önerisi

Slm, başlıktan anladığınız suretiyle Minecraft serverı açmak isterim. Ilk olarak bütçemi ve iyi mi kullanacağımdan bahsedeyim.

Bütçem: 100₺ geçmesin isterim.

Kullanma gayem: Eskiden beri güzel bir Survival sunucusu aradım fakat asla istediğim şeklinde bir sunucu bulamadım. Kendi bilgisayarımda oynadığım süre 20-25 mod yüklüyorum, shader pack kullanıyorum ve organik olarak kasmalar oluyor. Sunucu kiralayarak bunu çözebileceğimi fark ettim. Fakat yalnız kendim için değil hazır açmışken başka insanoğlu da oynayabilsin diye averaj 50 kişilik bir sunucu yeter diye düşünüyorum.

Şimdi mevzu kaç GB RAM ve iyi mi bir işlemcili sunucu kiralamam gerektiğine geldi.

Bir sürü hosting firmasına baktım ve neredeyse hepsinde şu işlemciler ve RAM’lar kullanılıyor.

Xeon, Ryzen ve Intel, arkasından bu işlemcilere 2 GB’dan 32 GB’ta kadar RAM’li paketler hazırlanıyor. İşlemci ve ramine gore de fiyatlandırılıyor.

Benim şu anda baktığım hosting şirketi saga network, verdiği hizmete gore fiyatı diğerlerine gore daha iyi ve başka Twitch ve YouTuber’larla beraber emek harcamaları da birazcık itimat verdi diyebilirim. Evet başka hosting firmalarında da çalışanlar var biliyorum fakat bunu tercih etmeyi düşünüyorum şu anlık.

Şimdi hangi paketler içinde kaldığımdan ve hangisini seçmem gerektiğinden bahsedeceğim.

1. paket.

E5-2697V4 & X5670 işlemci.
4 GB, 6 GB, 8 GB RAM (seçenekleri var)
4 CPU.
Limitsiz slot.
Web/VDS denetim paneli.
RAM sırasına gore aylık fiyatı, 40₺ – 70₺ – 90₺

2. paket.

AMD Ryzen 9 3900X işlemci.
4 GB, 6 GB RAM (seçenekleri var)
4 CPU.
Limitsiz slot.
Web denetim paneli.
RAM sırasına gore aylık fiyatı, 80₺ – 120₺

Fiyatlar ve sunucu özellikleri bu şekilde. Doğal ki başka paketler de var fakat ben bütçeme uygun şekilde seçmeye çalıştım. Sondaki 120₺ olan paket alamayabilirim yalnız düşünce olması açısından koydum.

Hangi paketi seçmem gerekir sizce, bütçen esasen 100₺ git Ryzen olanı al demeyin, ihtiyacıma gore yardım olursanız sevinirim.

Ek olarak bu Survival sunucuna modlar kuracağım, ben klasik Survival severim ve sunucum da bu şekilde olacak fakat oyun zevkini geliştirecek görünüş, birkaç yeni mob, yapı, level sistemi ve değişik dünyalar olacak. Artı olarakmin 50 kişilik olsun isterim. Sunucunun bu tarz şeyleri kaldırması gerek.

Yardım eden her insana şimdiden teşekkürler. Kiraladığım süre ve sunucuyu açtığım süre iyi mi yapıldığıyla ilgili bir mevzu oluştururum, başkaları da faydalanabilir o süre. Doğal açılması birkaç ay sürer sanırım.

Teşekkürler.